Biografie

Megins Move is het folkduo uit Winsum (GN) en maakt eigentijdse folkmuziek. De bezetting is Minke Soolsma op akoestische gitaar en zang en Lucia Hebers op basgitaar, percussie-drums en tweede stem.

Singer/songwriter Minke Soolsma schrijft nieuwe muziek op vergeten geraakte teksten van traditionals. Haar stijl komt dichtbij Americana en folk, maar er zijn ook Middeleeuwse en Europese invloeden hoorbaar. Minke heeft inmiddels 10 solo-cd’s op haar naam staan. Uit deze overvloed aan songs heeft het folkduo een setlijst van 2 uur live-muziek samengesteld. Het resultaat is een kleurrijk repertoire van waaruit een unieke sound is ontstaan.

In 2014 wonnen de muzikantes de eerste prijs bij Stellingwarfpop. Het folkduo speelde de afgelopen jaren onder meer op festivals als Art Carnivale, TREK, Bogdike en Taribush Kuna. Ook bij speciale gelegenheden is Megins Move een graag geziene act.

De muziek van Megins Move is melodieus, eigenzinnig, rustig én dynamisch. Megins Move maakt muziek waar je bij stil staat, bij kunt dansen, naar luistert en waar je steeds meer van wilt horen.Downloads